"Ketahui Bagaimana Cara Tingkatkan Budget Di Facebook Ads Menjadi RM1,000 Per day"


.. Dan Langkah Demi Langkah Membina Iklan Facebook Ads Yang Berkesan!




Hai, Assalamualaikum. Nama saya Rahman Basri.


Dulu masa mula-mula guna Facebook ads ni, ini persoalan yang selalu bermain di fikiran saya. 

"Macam mana ek nak naikkan budget ads, dan tak rugi?"


Saya tahu ini juga ketakutan ramai orang yang meniaga online ni.

Kadangkala bila naik kan budget je, mulalah sales ke laut kan.


Dulu-dulu, saya akan start dengan budget rendah, RM10 - RM15 sehari untuk satu-satu ads campaign.


Cuma masalahnya bila budget terlalu rendah ni, iklan jadi sangat lambat dapat result. Reach pun sangat sedikit.


Bila lambat dapat result, memang akan selalu buat kita jadi down kan.


Sebab tu lah sekarang ni, mana-mana iklan yang baru saya nak run.. Saya akan terus set at least RM50-RM100 per day.


Hasilnya iklan jadi lebih cepat dapat reach yang tinggi (maksudnya ramai nampak iklan tu).


Bila ramai nampak iklan tu, senang dapat tau result. Sama ada iklan tu perform atau sebaliknya. .
 



Gambar di atas saya ini saya ambil sekitar bulan Oktober lepas, iaitu ketika dijemput untuk mengajar strategi Facebook Ads dalam satu sesi Private Coaching.


Tahun lepas, 
rasanya lebih kurang 4 kali saya mengajar pasal Facebook ads secara public. 


Kali pertama ialah dalam sesi Private coaching dengan satu company swasta (seperti dalam gambar di atas).


Kali kedua pula dalam sesi zoom online dengan beberapa orang student coaching saya. 


Ketiga bersama dengan lebih 60 orang team leader produk Beausiti (owned by Dato' Siti Nurhaliza).




Seterusnya, dalam kelas online zoom 'Facebook Ads Mastery'.


Disebabkan kekangan masa, saya tak dapat untuk buat kelas mengajar Facebook ads ini dengan kerap.


Jadi sebagai alternatif untuk bantu anda belajar strategi Facebook Ads ini dengan kaedah yang betul dan proven..


Saya ada buat RAKAMAN video sepanjang kelas online Facebook Ads Mastery saya yang lepas.


Anda boleh tonton dan belajar melalui video rakaman ini. (ini contoh video rakaman)



Walaupun ianya dalam bentuk video rakaman, semua modul saya terangkan dengan jelas dan mudah difahami.



Anda boleh lihat sebahagian feedback mereka yang dah tonton video rakaman ini:









"Minggu ini sahaja sudah 3 video online saya beli.. Selepas menonton video kelas Facebook Ads Mastery Rahman Basri saya rasa ini yang terbaik. Sebab apa:

1. Saya lebih mudah faham. Penjelasan ringkas dan straight to the point.

2. Sangat menyeluruh tak ada rahsia. Semua didedahkan dalam video.

3. Banyak tips diberikan sehingga tips murah rezeki juga diajar.

Terima kasih. saya tak sabar nak aplikasikan teknik ini dalam iklan saya." 

~ Pn. Zarinah Sahib



"Alhamdulillah, melalui video Facebook Ads Mastery bersama tuan Rahman basri kali ni, saya dapat gambaran jelas berkenaan;

1. Bagaimana untuk scale budget ads dari rm100 ke rm1000 sehari dengan betul tanpa risau akan rugi.

2. Saya juga dapat belajar macamana nak tahu ads mana yang perfome seterusnya dapat scale up budget untuk meningkatkan keuntungan.

3. Formula 1: 5: 3 yang tuan Rahman tunjukkan sangat membuka minda saya bagaimana untuk dapatkan iklan yang terbaik.

4. Seterusnya dalam modul copywriting, saya dapat belajar structure copywryting yang mudah untuk diikuti. Tak perlu pening² lagi.

Secara keseluruhan video kelas online ni sangat berbaloi baloi untuk saya. Terima kasih tuan Rahman Basri.

~ En. Ammar Mahmood




Untuk pengetahuan anda, tujuan utama kelas online Facebook Ads Mastery ini saya buat adalah untuk berkongsikan  bagaimana anda boleh menguasai kemahiran penting dalam membina iklan yang berkesan, supaya anda dapat menarik lebih ramai pelanggan membeli produk anda.


  • Modul di dalam kelas online ini saya hasilkan berdasarkan pengalaman saya menjalankan pelbagai kempen pengiklanan melalui Facebook ads sejak 10 tahun lepas. Ianya bukan sekadar teori, tetapi adalah based on pengalaman yang praktikal.

  • Melalui kelas online ini, anda bukan sekadar belajar bagaimana membina kempen iklan yang berkesan, bahkan anda juga akan belajar teknik bagaimana menguasai cara mudah menghasilkan ayat iklan yang boleh menarik minat potential customer anda untuk klik dan melihat tawaran anda.

  • Saya yakin ramai orang tahu buat iklan, tapi tak ramai yang mahir bagaimana nak menulis ayat iklan yang bagus yang boleh menarik potential customer dengan betul.

  • Saya juga bakal kongsikan formula bagaimana untuk anda tingkatkan budget pengiklanan anda daripada <RM100 sehari kepada RM1,000 sehari. 

  • Ramai usahawan takut untuk tingkatkan budget pengiklanan di Facebook kerana takut rugi. Insyaallah jika anda memahami formula ini, ia akan bantu anda untuk elakkan daripada rugi semasa melaburkan kos iklan. Bahkan anda akan senang hati meningkatkan budget harian anda di Facebook ads. Percayalah!

  • Sebagai pelengkap kelas online ini, saya akan tunjukkan cara bagaimana untuk anda mengenalpasti iklan yang beri profit dan sebaliknya. Ramai orang beriklan tapi tidak tahu iklan yang mana satu yang beri hasil yang menguntungkan dan begitu juga sebaliknya. 

Saya ada bertemu usahawan yang melaburkan lebih RM1000 sehari melalui Facebook ads, tapi bila ditanya mana satukah iklan yang betul-betul beri keuntungan, mereka sendiri kelu tak tahu nak jawab apa.


Dulu saya selalu tertanya-tanya soalan ini..


"Macam mana nak tingkatkan budget di Facebook Ads kepada at least RM1,000 per day?"


Sebelum ini saya sangat impress dan teruja bila jumpa usahawan yang boleh laburkan RM1,000 per day pada iklan Facebook ads.


Saya terfikir jugak, macam manalah dorang berani sangat letak budget tinggi-tinggi macam tu.


"Tak kelaut ke sales dorg?"
haha..


Rupanya ada framework khas jika kita nak letak budget yang besar ni kat iklan.


Bukan main belasah je.


Then satu hari tu, saya pun beranikan diri untuk naikkan kan budget iklan saya.


Mula-mula RM100 per day je.


Kemudian, saya naikkan menjadi RM200 (menggeletar jugak nak tekan publish bila budget dah naik ni. Takut rugi).


Kemudian beberapa hari berikutnya, saya cuba up kan lagi budget sehingga RM500 - RM1,000 per day. Lagi menggeletar tangan!


Rupanya, apa yang saya belajar sepanjang proses tersebut ialah..

Bila kita scale up budget ads dengan kaedah yang betul dan terancang, Insyaallah target result yang kita nak tu akan mudah dicapai. (Semua dengan izin Allah).


Dan of course la ada yang yang perlu kita adjust sana sini sikit untuk dapatkan lebih profit untuk setiap ads campaign yang dibuat.


Jika anda mempunyai soalan dan menghadapi situasi yang sama dan perlukan 'solution', saya sarankan untuk anda tonton video full kelas online  Facebook Ads Mastery saya.


Ini adalah video rakaman penuh kelas online yang saya adakan baru-baru ini. 





Di dalam video ini saya ada kongsikan strategi terperinci bagaimana untuk anda hasilkan iklan di Facebook dengan kaedah yang terbukti berkesan dan dengan struktur yang betul.





Saya ajarkan juga cara bina ayat copywriting dengan kaedah yang paling simple yang anda boleh terus buat hari ini. Tak perlu pening-pening nak buat copywriting yang complicated. 

 



Saya tunjuk step by step cara nak setup iklan Facebook Ads.




Dan, saya tunjuk sendiri iklan-iklan yang saya tengah run dengan budget sehingga RM1,000 per day! (Ini jarang dikongsikan oleh speaker-speaker lain). Anda akan belajar banyak daripada sesi ini kerana anda dapat lihat secara praktikal bagaimana untuk letakkan budget yang sesuai untuk setiap iklan anda.




Dengan adanya video ini, anda boleh tonton dan belajar bila-bila masa anda lapang nanti.



TESTIMONI.


"Sebelum ni saya pernah try beberapa kali untuk buat Facebook ads dan kebanyakan ads tersebut saya terpaksa stop selepas 7 hari sebab reach yang tersangat rendah biarpun bajet yang saya letakkan adalah agak besar. Alhamdulilah, lepas join kelas bersama sifu RB ni barulah saya dapat satu gambaran yang cukup jelas untuk kita jalankan kempen fb ads dengan sangat berkesan hanya menggunakan formula 1:5:3."

~ Isman Sahidun


"Alhamdulillah, terima kasih sangat-sangat saya ucapkan kepada tuan kerana tidak jemu berkongsi ilmu MAHAL ini yang saya fikir masih terlalu Ramai yang tidak tahu. Input yg disampaikan memang membuka mata. Langsung Tidak terfikir Strategi 'Gila' begini, haha maaflah terkasar sikit bahasa sebab Geram sangat tidak buat dari dulu lagi."

Willie Johari



"Kelas secara zoom dengan Tuan Rahman Basri sangat menarik. Pengisian sangat padat dan penuh dengan hidden gem. Tuan Rahman Basri menjadikan proses yang rumit nampak mudah dan kemas tanpa perkara yang terlalu menekankan perkara tidak perlu. Mudah, padat dan lengkap."

Shamsul Jamel


"Banyak benda yang saya belajar selepas join kelas zoom ini. Baru saya tahu ada framework khas untuk jual produk dan scale up dengan cara yang betul. Bagaimana nak setting iklan, letak harga dan tuan sendiri tunjuk iklan yang betul2 perform.  Paling best nak jual produk tak perlu jadi femes pun boleh. Asalkan kita tahu strategi yang betul untuk menjual produk yang kita ada. Flow sales letter simple yang tuan rahman basri tunjuk betul2 'mindblown'. Sebab saya ingat sales letter kena tulis panjang berjela-jela. Rupanya tak perlu pun. Aduh ruginya saya buang masa pening kepala tulis panjang2 tapi tak betul caranya. Memang saya suggest yang baru nak mula buat dan jual produk, wajib join dulu kelas zoom ni. terima kasih untuk ilmunya :)


~ Muhd Afnan



 

 BONUS EKSKLUSIF! 

 

Buat anda yang buat tempahan video kelas online pada hari ini, saya berbesar hati untuk sertakan bonus eksklusif berikut sebagai penghargaan buat anda yang komited untuk belajar dan berjaya!


 Bonus #1  
Manual Teknikal Facebook Ads



  • Di dalam ebook manual ini, saya ada kongsikan bagaimana langkah demi langkah untuk anda setup iklan anda.

  • Anda boleh print manual ini untuk memudahkan rujukan semasa anda sedang menghasilkan iklan kelak. Jangan risau, manual ini adalah yang terkini untuk tahun ini.


Lihat hasil student saya yang dah apply ilmu daripada panduan Facebook Ads Formula ini:






Jadi, sangat rugi jika anda tidak mendaftar segera hari!


Bahkan, saya berikan juga anda BONUS Istimewa yang berikut. 


 Bonus #2 
Facebook group support



  • Untuk membantu anda selepas menonton video ini, saya juga ada menyediakan group support untuk memudahkan anda bertanya soalan. 

  • Saya yakin, pembelajaran Facebook ads ini tidak cukup dengan hanya menonton video panduan ini, tetapi anda akan lebih faham selepas anda praktikkan sendiri ilmu yang saya kongsikan di dalam video ini. 

  • Justeru, jika anda menghadapi kesulitan atau mempunyai sebarang persoalan lanjut, anda boleh gunakan ruangan support ini untuk bertanya. Insyaallah saya akan cuba bantu sebaik yang mungkin.







Harga istimewa cuma serendah RM140   RM40 sahaja.




LIHAT REVIEW PESERTA:

Latifah Chairuddin



Terima kasih atas penerangan yg sungguh jelas tentang FB ads ni..sb sy memang budak baru belajar..baru nk berbisness as (agen produk Mommyhana)..  juga untuk tambah ilmu tentang marketing online yg skrg semakin popular...

Kebanyakan sifu2 yang sy da ikuti FB lives diorg tentang marketing online.. Tapi sy cuma dpt teori ttg fbads.. siap saya dah upah org utk runkan fbads sy...

Alhamdulillah dgn penerangan teknikal FB ads dari Tuan Rahman sy da npk jelas cara nk runkanye.. da boleh try wat sendiri... Semoga Tuan dapat bimbing sy selepas ni..

Jazakallahu haira.

Shahrulnizam Sabar


Alhamdulillah. Perkongsian yang sangat bermanfaat dari saudara rahman basri buat kami yang ingin pelajari secara teknikal berkaitan fbads ini.

Pelajaran yang mudah untuk difahami. Bab copywriting tu menarik. Wujudkan masalah prospek kita dan cipta persoalan serta terangkan sedikit berkaitan bisnes kita. Simple je rupanya nak buat copywriting ni.

Dan lebih menarik perkongsian dari saudara rahman basri tentang amalan menjemput rezeki. Memang tidak dinafikan amalan tersebut mempunyai rahsia disebaliknya.

Peringatan untuk diri sendiri juga, sememangnya boleh dikatakan semua orang tahu kelebihan amalan ini cuma masalah nak istiqamoh dengan mengamalkannya yang menjadi ujian. Termasuk diri saya. Nak amalkan secara konsisten.


Muhd Rashid


Terima kasih banyak2 sudi berkongsi ilmu yang sangat berharga ini....rasanya saya dah jumpa penyelesaian dari masalah yang saya alami sekarang..

Alhamdulillah. Kalau sebelum ni saya masih guna setting iklan cara yang sama sehingga sekarang ni saya stuck dalam satu situasi iklan saya jadi tepu...sebelum ni ataupun tahun2 sebelum saya guna setting yang sama sebelum ini ok sangat2 sehingga tahun 2020 ni kemungkinan facebook dah update sesuatu saya tidak menyedari menyebabkan saya ketinggalan untuk update cara setting iklan yang baru.

Alhamdulillah dari penerangan kelas Tuan Rahman jelaskan ...sangat jelas dan saya dapat solution dari masalah saya sekarang ni....terima kasih Tuan Rahman.

Sarah Ishak

I have been looking for quality FB marketing classes / virtual coachings and did not regret purchasing your tutorial. It is a great learning platform for beginner or dummies like me. haha..

Your guide and explanation are very straight forward and clear, very easy to understand and follow. Can't wait to use the strategies and see the outcome. I am not good with ad copywriting but the knowledge you shared has given me confidence.

The FB page is a very helpful supporting tool. I have learnt so many things from there before even launching my own ad campaign. Thank you very much for your continuous effort!

M Nor Umar


Byk ilmu baru drp kelas ni wpn pernah hadir kelas2 yg lain. Kelas yg santai dah mudah difahami & semua persoalan dijawap direct semasa kelas berjalan. Sgt2 recommend kpd yg masih mencari kelas fb utk naikkan sales.

Ahmad Zhafri


Terima kasih sangat-sangat selepas sertai kelas tuan baru saya tahu cara-cara yang mudah untuk membuat iklan melalui FB Ads. Kini saya bertambah yakin untuk post iklan di FB.

Nazreen Zulkflee


Input yang sangat banyak, dan padu dari tuan Rahman, belajar tentang fb ads walaupun nampak senang, tapi kita perlu belajar dengan guru.

Asmawati Angin


Alhamduillah..Syukur sangat yuran murah tetapi content kelas Facebook Ads Mastery sangat power full.. Belajar teknik facebook baru secara live dengan Tuan Rahman padat,mantap dan padu berkaitan dengan CBO,ADS Set dan Ads..Dapat banyak formula. Terima kasih tuan, sangat membantu untuk saya setting lebih baik fbAds selepas ini dan berani untuk keluarkan bajet lebih .

Zahwan Umair Alhamdulillah, saya dapat belajar cara untuk scale up bajet iklan dan juga cara buat retargeting. Saya ada isu berkenaan 2 benda ini. Syukur nampak iklan tuan Rahman lalu kat wall fb saya. Haha. Terima kasih tuan.
Ismail Samad Saya rasa kelas yang tuan sampaikan hari ini jelas dan memenuhi apa yang yang cari-cari selama kerana penerangan yang jelas dan mudah diikuti terutama kepada sayayang kurang arif selama ini Syukran dan  JazakhaAllah
Hamizah Binti Abdul Malek
Online class yg ajar betul2 details smpai sy faham & sifu yg tak kedekut ilmu. Class online paling termurah
Fatmawati Badiyol Zuman
Terlebih dahulu bersyukur saya kepada Allah swt kerana telah memberi rezeki untuk saya mengikuti kelas tuan. Alhamdulillah.. terima kasih atas ilmu yang diajar sangat membantu saya yang kabur-kabur pemasaran fb ads, Insya’Allah dengan bantuan tuan, saya semakin semakin faham dan jelas bagaimana fungsi dan strategi fb ads sebenarnya. Insya’Allah berbekalkan nota yang diberi, saya akan cuba buat mengikut langkah demi langkah sehingga berjaya.
Laila Sofra
Saya Laila , terima kasih di atas perkongsian ilmu hari ini. Semoga dipermudahkan segala urusan. Content : 1. Sesi pembelajaran yang mudah faham 2. Perkongsian ilmu yang sgt jelas


 UPGRADE (OPTIONAL)! 

Khas buat anda yang ingin belajar teknik menulis ayat iklan copywriting dengan lebih terperinci, saya sarankan agar anda tonton juga Video Online Copywriting ini. Saya ada ajarkan cara mudah menulis copywriting beserta contoh untuk memudahkan pemahaman anda.





  • Di dalam video online Copywriting ini, anda akan belajar step by step bagaimana untuk membina copywriting dengan kaedah yang lebih simple dan proven untuk mempromosikan produk anda melalui Facebook ads.

  • Ini adalah teknik penulisan iklan yang saya selalu gunakan dalam kebanyakan kempen Facebook ads yang saya jalankan.

  • Alhamdulillah, dengan menggunakan kaedah copywriting ini, iklan-iklan yang saya hasilkan lebih mudah di 'approve' oleh Facebook ads dan ianya berjaya menarik lebih ramai pelanggan membeli produk-produk yang saya promosikan.

  • Jika sebelum ini anda pernah belajar teknik copywriting yang agak complicated, anda akan gembira selepas belajar method copywriting yang saya ajarkan dalam video ini. Sangat mudah untuk anda apply hari ini!

  • Untuk dapatkan akses ke online Copywriting ini, anda hanya perlu tambah serendah  RM30  sahaja! Jadi total pelaburan anda hari ini cuma  RM70  untuk anda miliki video Facebook Ads Mastery beserta video online copywriting ini.





UPGRADE cuma serendah    RM70  sahaja!




"Banyak yang belajar hari ini antaranya seperti berikut :

1. Satu perkongsian yang amat bermenafaat dan tidak ternilai. Bimbingan set by step pemasaran melalui Facebook ads.
2. Strategi harga untuk dapat pelanggan baru, testimoni dan juga bajet untuk pemasaran berbayar. 
3. Belajar benda baru tentang Facebook ads hari ini iaitu penggunaan Conversion sebagai objektif kempen. Sebelum ini banyak buat kesilapan dalam menentukan objektif kempen. Satu lagi benda baru yang belajar hari ini ialah Campaign Budget Optimisation. 
4. Formula 1 : 5 : 3  akan membantu untuk menjadikan kempen FBAds lebih berkesan." 

~ Nazim Haji Hassan



 PERHATIAN Pelaburan anda untuk belajar ILMU ini cuma serendah RM40 (Video Facebook Ads Mastery), atau RM70 (Video Facebook Ads Mastery dan Video Online Copywriting)!




Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Facebook Ads Mastery (RM40)
Facebook Ads Mastery + Video Online Copywriting (RM70)
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN