"Ketahui Bagaimana Cara Nak Buat Packaging Makanan Jadi Tahan Lama Tanpa Bahan Pengawet"

.. Dan Langkah Demi Langkah Memulakan Bisnes Makanan Hanya Dari Rumah Anda!





Assalamualaikum dan hai, saya Rahman Basri. Penulis ebook ini.


Ini adalah panduan bagaimana untuk anda mulakan Bisnes Makanan Homemade dan bagaimana nak hasilkan Packaging tahan lama tanpa perlu bahan pengawet. 

  • Ebook ini saya tulis berdasarkan pengalaman saya dan isteri menjalankan bisnes makan dari rumah.

  • Melalui panduan ini, anda bukan sahaja akan belajar bagaimana cara nak buat persediaan nak mulakan bisnes ini, bahkan saya juga tunjukkan contoh kira-kira bagaimana nak tahu costing dan menetapkan harga jualan makanan anda kelak. 

  • Part kira costing ini jika anda tersilap buat kira-kira boleh menyebabkan kerugian besar kepada bisnes anda.

  • Saya kongsikan juga antara cabaran menjalankan bisnes ini terutama dari segi delivery, dan bagaimana kami hadapi cabaran tersebut sehingga berjaya. 

  • Saya juga kongsikan bagaimana untuk anda hasilkan brand dan packaging yang boleh meningkatkan kepercayaan pelanggan terhadap produk anda. 

  • Alhamdulillah, walaupun produk makanan kami hanya dibuat di rumah, ia telah berjaya terjual sehingga ke luar negara seperti Australia!

  • Dan yang paling menarik ialah saya akan tunjukkan bagaimana cara kami lakukan promosi makanan homemade kami. Insyaallah anda pastinya lebih mudah memahami bagaimana nak menyusun strategi pemasaran melalui contoh casestudy yang kami kongsikan.

  • Untuk membantu anda menghasilkan jualan yang lebih banyak, saya tunjukkan contoh skrip closing power yang kami gunakan untuk close lebih banyak jualan daripada pelanggan kami. Ilmu ini anda wajib kuasai jika nak menjual makanan dengan lebih mudah.

  • Teknik review. Ini ilmu mahal yang bakal saya kongsikan kepada anda. Iaitu bagaimana kami dapatkan banyak positive feedback daripada pelanggan makan homemade kami. 

  • Alhamdulillah, ramai pelanggan membeli makanan kami selepas membaca review di facebook page berkenaan makanan kami.

  • 25 idea bisnes makanan yang anda boleh mulakan dari rumah hari ini! 

Insyaallah, saya berani jamin yang melalui ebook ini anda akan belajar banyak ilmu baru bagaimana untuk menjalankan perniagaan makan homemade ini.


TESTIMONI.


"Alhamdulillah, Allah lorongkan saya utk memiliki ebook Tuan. Inilah yang saya sangat perlukan sekarang.

Saya berniaga macam2, tapi antara yang saya nak majukan ialah produk Rendang Dendeng dan Sambal Hitam saya. Sebelum ni saya buat bila raya saja. Memang dapat sambutan. Sambla hitam pula saya buat isi dalam bekas tupperware sahaja.

Saya ada buat beberapa kajian sendiri, tapi buntu juga kadang2. Jadi, sambil masuk kelas marketing sambil2 saya cari kaedah nak besarkan rangkaian produk saya.

Ebook tuan sangat tersusun dan jelas Alhamdulillah. Sangat sesuai untuk saya. Terima kasih tuan. Syukur pada Allah temukan iklan tuan di FB saya. Mohon doakan saya Tuan. Semoga Allah kurniakan kejayaan dunia dan akhirat untuk tuan sekeluarga."

~Puan Norain Ismail



"Saya senantiasa perhatikan usahawan seringkali mengambil mudah dalam meletakkan harga produk makanan yang mereka jual.. Biasanya mereka nak jual murah dengan tujuan menarik ramai pembeli katanya... Akhirnya dapat penat.. Malahan ada yang gulung tikar.. Sebabnya tiada Ilmu... Alhamdulillah E book ini amat-amatlah membantu kepada Usahawan makanan dari rumah.."

~Wan Mohd Abzal




"Saya memang tercari-cari panduan casestudy yang detail dan lengkap macam ni. Yg bukan sekadar motivasi semata-mata.

Ebook ni menjawab byk persoalan "HOW TO" yg bermain dlm minda saya. Alhamdulillah, saya dapat gambaran yg jelas cara setup dan cara kembangkan perniagaan ni.. Doakan perancangan saya utk upgrade sejenis kuih tradisional kpd snack harian. Insyallah."

~ Abdul Rahman Bin Yahya




"Saya zero bab bisnes makanan. Ebook dari tuan Rahman ini bagi banyak value & info kepada saya yang baru nak start bisnes makanan homemade.

Dan yang best lagi ebook ini dihasilkan dari pengalaman tuan Rahman sendiri dalam bisnes makanan homemade yang beliau sendiri buat dan berjaya."

~Alfa Fred



"Antara yang menarik saya baca buku ini ialah  cara penyampaian di dalam tulisan menarik, boleh baca 100 mukasurat terus.

Ianya based on pengalaman penulis sendiri, beliau cerita dari awal beliau terlibat, design logo, cari kotak makanan, kos bahan mentah dan banyak lagi. Apa yang penting, harga murah, tapi kualiti mmg terbaik. Dalam masa yang sama, anda boleh tambah pendapatan anda sekali... dah berkali-kali untung."

~Zulaimi Hassan 




BONUS ISTIMEWA!


Buat anda yang buat tempahan  hari ini , saya berbesar hati untuk sertakan 2 bonus eksklusif berikut sebagai penghargaan buat anda yang bertindak pantas!


 Bonus #1 
 Cara Bina Packaging Makanan Tahan Lama



  • Di dalam ebook ini, saya ada kongsikan kat mana supplier untuk anda dapatkan mesin dan material packaging bagi makanan anda kelak. Ini untuk membantu anda yang mempunyai persoalan berkenaan apa mesin yang patut digunakan, di mana nak cari kedai mesin dengan harga affordable

  • Dan yang paling penting ialah cara bagaimana nak buatkan makanan anda lebih tahan lama tanpa menggunakan bahan pengawet.



 Bonus #2 
Ebook Strategi Bagaimana Dapatkan 50-100 Pelanggan Pantas
 


  • Di dalam ebook bonus ini anda akan belajar cara mudah bagaimana untuk dapatkan pelanggan terawal yang boleh berikan review terhadap produk makanan anda. 

  • Jadi, buat anda yang ingin belajar bagaimana memulakan bisnes makanan hanya dari rumah, jangan lepaskan peluang untuk baca ebook ini.




Harga istimewa cuma serendah RM90   RM40  sahaja!





LIHAT REVIEW PELANGGAN:

SUZITA KADIR



Sejak PKP, kami tiada fixed income lg setelah syarikat suami bekerja tutup terus.

Saya boleh masak dan selalu buat homebased homecook business pada local tapi saya berminat nak kembangkan ke luar untuk kawan2 yang berminat dan suka masakan saya..

Selepas dapat ilmu dari ebook tuan, saya rasa confident untuk teruskan minat saya ini. Saya lebih faham method dan pengurusan. Sebelum saya jump ebook ni, saya sudah plan untuk daftar kursus dengan Mardi yg bagi saya agak mahal fee nya kerana buat masa ini, duit yang ada perlu saya jimatkan utk keperluan sahaja.

Terima Kasih atas ilmu dan penjimatan yg saya dapat. Semoga Tuan murah rezeki kerana berkongsi ilmu.


21st October, 2020. 11:04 pm

ZURINA



Alhamdulillah.. Banyak ilmu yang sy dapat dari e-book ni.

Saya pembuat laksa siam. Dan ingin untuk mengembangkan perniagaan dengan membuat secara pembungkusan utk tahan lama. Setelah membaca ebook ni saya mendapat idea utk kembangkan peeniagaan saya.

Sekarang macam2 terlintas untuk kembangkan perniagaan homemade saya. Terima kasih tuan. Memang sangat2 membantu untuk peniaga baru macam saya. Terima kasih


21st October, 2020. 8:26 pm

NIK NUSUKI



Alhamdulillah, ebook ni menerangkan langkah dengan mudah dan jelas.

Gaya bahasa juga ringkas dan mudah faham. kini saya dah nampak gambaran lebih jelas berkenaan cara berniaga makanan secara online daripada cara penyediaan makanan, timing waktu dan kaedah pembungkusan yang sesuai.

Sudah tentu ilmu dan pengalaman yang dikongsikan dalam ebook ini sangat membantu untuk jimat masa dan jimat kos serta selamat dari melakukan kesilapan. terima kasih.

16th October, 2020. 2:18 pm

LIYANA JOHARI


Alhamdulillah ebook ni membantu sy memahami dengan lebih jelas dan terperinci mengenai bisnes makanan.

Sy juga seorang peniaga makanan namun pandangam dan pengetahuan sy lebih luas selepas membaca ebook ni especially part packaging. Terima kasih tuan kerana sudi berkongsi experience dan pengetahuan dalam bisnes mknn ini.


15th October, 2020. 10:47 pm

ANAM AZIZI 



Sebelum ni saya memang sudah beli pes nasi dagang Tuan Rahman.. memang memenuhi citarasa tekak orang KL..

Jadi.. bila Tuan Rahman nak kongsikan rahsia beliau jalankan bisnes ni.. Saya cepat-cepat beli. Dan sebenarnya saya dapat 1 idea untuk jualan keropok terengganu dot com saya..

Macam ngam-ngam je panduan ni datang depan mata.. Sangat bermanfaat. Baru baca secara bacaan laju.. sudah dapat tangkap flow yang perlu dilakukan..

Musim PKP ni bagus untuk sesiapa yang ada bakat memasak untuk tambah pendapatan.

12th October, 2020. 9:57 pm

FITRI SAMININ



Plan saya lepas ni nak buat bisnes makanan homemade untuk tambah income selain bekerja.

Tapi saya tak tau macam mana nak mula. Syukur saya jumpa panduan tuan Rahman Basri ni.

Dalam panduan ni banyak saya belajar terutama bab branding, packaging, costing dan marketing.

Paling best hujung ebook ni ada contoh 25 idea bisnes makanan jadi ni membantu saya mana satu nak pilih menu untuk jual.

Terima kasih tuan atas perkongsian ilmu dalam ebook ni.

4th October, 2020. 10:28 pm

ARINA DAYANA



Ebook ini amat sesuai untuk beginner yang tak tahu macam mana nak mula niaga terutama makanan.

Kita akan dapat kurangkan risiko sekiranya menggunakan tips2 yang dikongsi kan penulis. InsyaAllah.


3rd October, 2020. 01:00 pm

AZHADI MOHAMAD 


Assalamualaikum. Saya berumur 24. Sebelum ni bekerja dgn org sahaja sebagai fitness trainer di gym.

Saya mmg zero bab2 nak niaga makanan ni, mahu cari ilmu dan pengalaman.

Alhamdulillah terjumpa dengan ebook Tuan Rahman Basri. Sekarang sedang cuba nak buat bisnes homemade sendiri.

Doakan saya ya. Terima kasih sudi kongsi ilmu Tuan Rahman.

2nd October, 2020. 10:54 pm


TAUFIQ SAAYA


Selepas baca ebook ni baru lah saya dapat gambaran sebenar bagaimana untuk menetapkan harga sesuatu produk dengan lebih yakin.

2nd October, 2020. 08:25 pm


LABIB HUSAINI 


Alhamdulillah. Saya buka kedai makan dah 2 tahun.

Walaupun saya seorang tukang masak tp ilmu ni xpernah habis..dunia perniagaan dan bekerja jauh sekali bezanya.

Mujur ada e book ni boleh saya improve semula diri saya yang kosong ni.

2nd October, 2020. 08:17 pm

MIZA MALEK


Saya baru bermula berniaga makanan jadi ebook ni membantu dan memberi idea untuk saya meneruskan langkah dalam perniagaan makanan.

2nd October, 2020. 08:04 pm

MARINE RASHID NANIE



Banyak yang telah saya pelajari untuk berniaga makanan dari rumah. 

Daripada pembungkusan, penjenamaan, promosi online dan offline serta pengiraan kos dan harga jualan.

Saya akan perbetulkan kaedah yang saya guna selama ini.


2nd October, 2020. 06:16 pm

S KAMALINDA LYNN 



Terima kasih kerana sudi berkongsi 'ilmu mahal' bisnes makanan dengan agak lengkap.

Dikala waktu pkp ni mungkin ramai yang memerlukan ilmu ni. Walaupun ringkas, isi agak padat dan ikhlas dikupas. Tqvm.

2nd October, 2020. 06:01 pm

SITI NORHANISAH



Ya Allah...tak pernah jumpa ebook yg lengkap mcm nie. Menarik perhatian utk dibaca sehingga habis. Ilmu yg bermanfaat. Memang berbaloi...☺

2nd October, 2020. 05:39 pm

NUR BADR AZIZ



Padu. Padat. Terbaik!

2nd October, 2020. 09:51 am

CHENTA KITCHEN


Alhamdulillah, tak rugi beli Ebook Bisnes Makanan Homemade ini.

Faham dengan jelas nak buat apa yang sepatutnya untuk memulakan bisnes ini..

Ilmunya sebenarnya lebih nilai dari harga ebook ni..Terima kasih Tuan Rahman sudi berkongsi ilmu dan pengalaman yang 'Mahal' ini.

1st October, 2020. 08:25 pm

ROSNIZA SURATMAN


Ebook panduan bisnes makanan homemade amat bagus dan sesuai utk mrk yg baru hendak menceburi bidang makanan atau yg sedng menjalankan perniagaan. Sy pasti ebook nie sgt² membantu kpd anda di luar sana.

1st October, 2020. 10:56 am

SYAZANA ARIFFIN



Setelah saya membaca sebahagian daripada ebook ini, saya dapati ini la informasi yang saya cari untuk mengusaha produk makanan saya.

Saya teruja untuk habiskan membaca dan apply dalam business saya.. Terima kasih.


29th September, 2020. 01:36 pm

AZAM SHAFI



Saya baru baca bab packaging da mcm2 idea yang terlintas di fikiran.

Tu belum masuk bab buat ads,bab pengiraan kos dan untung tak habis baca lagi ni da ada idea untuk packaging yg kemas dan menarik.


24th September, 2020. 02:11 am

MOHD FAHMI



Sangat2 membantu dari segi permulaan perniagaan sampai ke akhir. A-Z proses perniagaan.

Bahasa yg senang untuk difahami dan input dari packaging sampai ke closing. Mudah untuk difahami. InshaAllah moga ilmu nie akan memberi manfaat untuk semua.

Moga tuan sentiasa dimurahkan rezeki. Amin.


22nd September, 2020. 09:00 am

NASIMAH RAIHAN



Alhamdulillah, dah dapat sedikit sebanyak bayangan nak buat bisnes.

Selama ni duk kusut dalam kepala tak tahu mana satu nak buat dulu. Semangat nak start.

21st September, 2020. 02:25 pm

NORHAYATI ROMELI



Ebook ini sedikit sebanyak dapat membantu saya yg masih baru dlm perniagaan home made.

Memandangkan saya masih dalam proses setup perniagaan, ia sedikit sebanyak dapat memberi gambaran kepada situasi saya sekarang.

Ada beberapa tips yg menjadi buah idea yang baik untuk bisnes yang bakal saya jalankan nanti. InshaAllah saya akan cuba mengikut track cara yang diterangkan didalam ebook ini supaya orang ramai nampak dan kenal produk saya.

Saya ucapkan terima kasih diatas ilmu yang telah dikongsikan ini.

20th September, 2020. 10:55 am



UPGRADE (OPTIONAL)!

Khas buat anda yang nak belajar secara online bagaimana untuk buat marketing produk makanan anda menggunakan Facebook, saya sarankan agar anda tonton Video RAKAMAN kelas online melalui zoom ini. 



  • Di dalam video RAKAMAN kelas online zoom ini, anda akan belajar step by step bagaimana untuk membina copywriting & yang paling penting ialah bagaimana untuk anda membina kempen pengiklanan melalui Facebook ads dengan lebih berkesan untuk mempromosikan produk makanan anda.

  • Untuk dapatkan akses ke video RAKAMAN kelas online zoom ini, anda hanya perlu tambah serendah  RM20  sahaja! Jadi total pelaburan anda hari ini cuma  RM60  untuk anda miliki ebook panduan bisnes makanan homemade beserta video recording kelas online zoom ini.



Ya! Upgrade cuma serendah  RM60  sahaja!



"First time jumpa ebook macam ni. Lengkap dan sangat2 berguna bagi yang nak mula berbisnes dari rumah.

Apa yang paling saya suka dalam ebook ni mengenai cara costing dan harga jualan. Sangat2 membantu. Selain tu, siap ada ajar cara marketing. memang terbaik la ebook ni. Doakan bisnes saya juga berkembang ya. Terima kasih buat Tuan Rahman atas ilmu dalam ebook ini."

~Azhari Harun




 PERHATIAN: 
Pelaburan anda untuk belajar ILMU ini cuma serendah 
RM40 (ebook sahaja), atau RM60 (ebook dan video rakaman kelas online zoom)!

*Sila pilih salah satu pakej ini pada ruangan di bawah.



*Jika anda menghadapi kesulitan untuk mengisi borang tempahan, anda boleh terus emelkan ke support@rahmanbasri.com


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
STANDARD: Ebook Bisnes Makanan Homemade (RM40)
UPGRADE: Ebook Bisnes Makanan Homemade + Video Online Zoom (RM60)
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN